31 Temmuz 2011 Pazar

Ramazan geldi yine :)

Tam 1 ay boyunca nefsimize hakim olucaz. Evet, hemde bu sıcaklarda.. Geçen sene çok zor geçmemişti. Hatırlıyorum da sadece 1 gün çoook feci susuzluk çekmiştim. Allah çalışanlara yardım etsin. Onlar için daha da zor olacak. Ama Allah eminim bir kolaylığını verecektir.

Hazırladığım gafiği Facebook profilime resim olarak koydum. Buradan da paylaşalım dimi ? Illustrator de hazırladım. Tekrar edilmeyen bilgi unutulmaya mahkumdur sözünü aklıma getirdi program. Çünkü uzun zamandır kullanmadığım için bazı şeyleri unutmuşum :) Yine de zevkliydi uğraşması.

Ramazan da planlar çok. Kitap fuarına gidilecek, iftarlara gidilecek, iftar davetleri verilecek, bol bol fotoğraf çekilecek... Uzun lafın kısasıııı HOŞGELDİN YA RAMAZAN :)

Anneyle Pazar

Bu sıcak İstanbul cumartesisinin öğleden sonrasında, annemle incirlideki cumartesi pazarına gidelim dedik. Aslında annem dedi, bende onu yalnız göndermemek için ona eşlik ettim. Annem alması gerekenleri aldı, bense sadece hava adım :)

Pazar güzeldi, fiyatlar da güzeldi, alışveriş hepsinden güzeldi. Makinamı taşımaya üşendiğim için, cep telefonumla birkaç kare çektim.

Akşam geldiğimde Zeroş hastalandı. Midesini üşütmüş sanırım. Evde bi telaş, bi telaş.. Ayağına sıcak su torbası ve birazda nane-limon ile rahatladı. Ha tabi kusması da rahatlamasına yardımcı oldu. Dolaptan soğuk su içerse olacağı buydu elbet. Birkaç gün diyetteyiz sonuç olarak. Soğuk ve abur-cubur yok :)










27 Temmuz 2011 Çarşamba

Düşünce ishali-1

-El işi, moda  ve yemek tarif bloglarıyla aram kötü..
-Ne kadar çok bu tarz blog + site var..
-Sanırım asla iyi bir evkadını olamıycam..
-Havalar ne kadar da sıcak gidiyor..
-Zero'nun yarın son iğnesi..
-Bugünki alışveriş sonucunda farkettim ki, sadece kendime değil, başkalarına birşeyler alırken de kendimden      aynı derecede geçebiliyorum :) ..
-NE kadar uğraşsam da yüksek topuklarla asla 1 saatten fazla yürüyemiycem..
-Hala öksürüyorum ve bundan sıkılmaya başladım..
-Acaba hastalıklar gerçekten günahların bedelimi? Öyleyse amenna..
-Siyasi, dini ve ideolojik görüşlerimden dolayı beni facebook da  silen sevgili "sözde"arkadaşlar, iyiki  YOKsunuz. Hazımsızlıktan kaynaklanan bu rahatsızlığınızın bir an önce geçmesini dilerim..
Ve insanları farklılıklarıyla kabul eden siz diğerleri, benim gibiler, iyiki VARsınız..
-Yazmayı seviyorum. Ancak uzun değil, kısa ve öz.. 
-Yarın yapıacak ne kadar çok iş var, şimdiden bunaldım..



25 Temmuz 2011 Pazartesi

İğne korkusu

Benim tatlı kızım orta kulak iltihabı oldu. Ne tesadüf ki ananemizinde beli tutulmuş. İkisini de aldık doktora götürdük. Doktorları her ikisine de iğne vermiş. Annanemize ağrı kesici, kızıma da antibiotik.

Küçük hanım daha iğne  lafını duyar duymaz başladı mızmızlanmaya. Bugün 3. iğnemizi olduk ve geriye 3 tane kaldı. Biz bu yaşımız da iğne olmaktan korkuyorsak, onlara laf söylemeye hiç hakkımız yok bence :)

23 Temmuz 2011 Cumartesi

The Sims 3

 

Yıllardır canım sıkıldıkça oynadığım tek oyundur Sims. Önce Sims1, sonra Sims2, şimdi de Sims3 var. Ev dizayn etmeyi, insan şekillendirip giydirmeyi sevenler için bence harika bir oyun.

Şekil verdiğiniz ve giydirdiğiniz insanlara Sim deniyor. Hazırladığınız simi sonra bir eve yerleştirip hayata başlatıyorsunuz. İhtiyaçlarını giderip, sosyalleşmesi için yardım ediyorsunuz. Bir nevi yönetiyorsunuz.

Benim bu oyunda en sevdiğim şey, ev dizaynı. Dilerseniz hazır mobilyalı evlere yerleşir, isterseniz de boş eve yeni mobilya alabilirsiniz. Yada kendi evinizi boş arsa satın alıp, kendiniz inşa edersiniz. Bunun için para lazım tabiki :) Bu yüzden de yaşasın para hilesi :) Tama pek dürüstçe sayılmaz ama sonuçta bu oyun, üstelik tek kişilik bir oyun :)

Valla bence oyunun yaşı yok. Hayal gücünün gittiği yere kadar yapın, giydirin, oynatın :)

22 Temmuz 2011 Cuma

Kavuşma :)

 Nihayet annem ve babam memleket seyahatinden döndüler. Dün gece otogardan alıp eve geldik ve mutlu kavuşmaaa :) Hastayken anladım ki gerçekten de ana gibi yar olmaz :) Bi nazlanamadım şöyle tatlı tatlı anneme ya da babama :) Onlar adına düşünmek gerekirse de iyi kafa dinlemişlerdir. Torun tosun yok, kızlar yok, gürültü yok:) Banane, ben anneme ve babama kavuştum ya, gerisi önemli değil :) Baba kahvaltısı ve baba çayı beni iyileştirir ancak. Tabi anne şevkatiyle. Allah onlara uzuuun ve sağlıklı ömürler versin inşallah :)

21 Temmuz 2011 Perşembe

Fotoğraf Maceram

Küçüklüğümden beri fotoğraf çekmeyi çok severim. 2 sene önce İsmek kursuna katılıp, bu işin ayrıntılarını öğrenince gğzel bir makina almaya karar verdim. Ve Canon 400D mi aldım. Makinama çok bağlıyım. Çünkü ben  tam bir fotoğraf delisiyim. Özellikle eski kapılara ve sokaklara hayranım. Karar verdim en kısa zamanda bir fotoğraf bloğu açıcam . Bir kaç kare paylaşımı şimdilik burdan olsun :)











16 Temmuz 2011 Cumartesi

Alışveriş esintisi

Geçenlerde kardeşimle IKEA ya gittik. Gezmekten çok zevk aldığım ve gittikçe de birşeyler almadan çıkamadığım güzel mekan :) Yine ufak tefek bikaç parça bişey aldım.

 Şu IKEA iyiki var. Gerçi fiyat bakımından biraz tuzlu olsada bazı şeyler, yine de her cebe uygun eşya bulmak da mümkün. Aldığım ufaklıkları paylaşıcam ama siteden indirdim fotoları.

Yakın zamanda (iyileşince umarım) kendi objektifimden de paylaşmayı isterim. İdareten fotolar...
Çocukların ranzası için aldım bu cibinliği. Tabi kızımın yoğun baskısıyla. Monte edince güzelde oldu..

Aldığım iki vazo kitaplığım içindi.. Çok da güzel oldu bence :)

 Bu saksıyı da çiçek meraklısı oğluma aldım. Henüz içi boş gerçi :) Ama eminim ki yakında dolacak.
     
Bir tane de kaktüs aldık kızıma. Ama şükür ki fazla dikenli birşey değil.

Bu kutuları seviyorum. Benim kitaplığa çok yakıştı. Dökümanları çok güzel toparladı.

Mumluklar.. Sadece 2 tane aldım denemek için. Ve çok beğendim. Şimdi farkettim ki aldığım herşeyi kitaplığa koymuşum :) Annem geldiğinde yine kızacak bana ;)

15 Temmuz 2011 Cuma

Beraat Kandili


Tüm müslümanların bu güzel gecesi kutlu olsun inşallah :)

evimizin minik yafrusu :)

Geçen gün yuvasından düşmüş minicik bir serçe yafrusu geldi eve. Çok yaamazdı çünkü koyduğumuz yerde kalmamakta ısrarcıydı :) Sonrasında pencerenin önüne koydum. Başladı ötmeye. O ötüşe babası geldi, onu besledi. Bende aldım balkonun önündeki ağaca koydum. Orda aile saadeti yaşarlarken, 10dk sonra orda olmadığını gördüm. Sanırım baba onu başka bir yere taşımış olsa gerek.. Kıssadan hisse şudur ki, serçeler çok hareketli ve yaramaslar ;)


14 Temmuz 2011 Perşembe

Donna Mejia

 

İzlediğim en güzel oryantaldi demem lazım. Önceki gün eşimin face adresinde bana izlettiği bu videodan sonra, bunu blogda yayınlamamak ayıp olur dedim :)

Hatun çok estetik ve inanılmaz güzel dans ediyor. Dikkat çeken nokta kollar..

Velhasıl çoook beğendim. Asenanın iki titremesine güzel diyenler bi de bunu izlesinler derim..