31 Mart 2012 Cumartesi

Derlemeler :)

  1.  Bu aralar fena yoğunluk var. Nisan ayındaki AÖF vizelerinde verilmek üzere 2 dersim var. Sıkı bir şekilde Uygarlık Tarihi çalışmaktayım. Her ne kadar ÖĞĞ gelse de, azimliyim, iyi bir not alıcam inşallah :)        

2.  Bahar gelmiş evet, lale zamanı da öyle :)
   3. Güzel kokulu  bir sümbül tomuru aldım ve diktik..

4. Ispanaklı kek yaptım, süper oldu :)

5. Bu akşam dünya saati uygulaması var, çevre sorunlarına dikkat çekmek için.. Işıkları kapatalım...


6. Veeee Açlık Oyunları nihayet vizyonda ve ben halaaa gidemedim.. :(






30 Mart 2012 Cuma

Ruhum yorgun...

Anladım ki ben hiçbir şeye sahip değilmişim. evim yokmuş..kocam..ailem.. her şey bir kalemde silinip kapının önüne koyulabiliyormuş. ben bu evde  de hiçbir şeye sahip değilmişim. ne acı.. yıllar geçiyor ve elimizde kalan sonunda koca bir HİÇ.. ya yaşlandığımızda nolucak? ben elimde koca bir HİÇ ile kapının dışına mı konucam? "bu ev benim, faturaları ödeyen benim. senin hiçbir şeyin yok"... bir"şey"e bile sahip değilim. sahip olduğum ise "HİÇ". Hayır, kadınlar çalışmalı ve kenara para koymalı, kenarda paraları veya yatırımlar olmalı ve bunu kimseyle paylaşmamalı. zorda kaldıklarında bir güvenceleri olmalı. boşanma sonucu eşlerin mal varlığını eşit almaları ne kadar adilmiş meğer. hiç düşünmemiştim. artık düşünüyorum ve çalışıp birikim yapma gayretindeyim..

sen adam olsaydın, çekip giderdin, karını kapıya koymazdın dimi ? Annenler de kal, bacında kal demezdin.. ama sen o kadar düşünceli değilsin ki.. sen maço, cahil ve medeniyetsizsin... sen kültürsüz ve kabasın.. sana acıyorum.. kendime daha da acıyorum ki paylaştığımız her şeyin "bizim" olduğuna inanmışım.. Her şey seninmiş..HİÇLİK ise benim..

En çok gücüme giden, karnımda büyütüp kanımla beslediğim sen, bana o kadar düşmansın ki, neden anlamıyorum.. Hala gözüm yaşarıyor bana söylediklerini düşündükçe.. yaptıklarını düşündükçe.. Sevgiyle büyütülenin nefretle dönmesi insanın gücüne gidiyor.. Sevgiyi geçtim, anneye saygı bile çok mu görülüyor ? Artık seni görmek bile kalbimi acıtıyor.. Seni silebilirmiyim? Evlat silinebilir mi? Mümkün olsa.. düşünemiyorum.. belki de hakkettim ve Allah beni böyle cezalandırıyor. Ben O'nun dediklerini yapmıyorsam, benim canımdan olan da bana itaat etmiyor işte..başıma ağrılar giriyor.. ruhum yorgun.. ölürsem sebebimsin oğul...

Ya Sen ?
Ayrılmak ? Ayrılmamak ? İki ucu boklu değnek dedikleri durum işte bu. Vesselam kadın olmak zor. Çözüm ? Şimdilik sadece dualara, beddualara ve Allah a sığınmak..

7 Mart 2012 Çarşamba

Hastalık Başa Bela...

Hasta olmaktan, ilaç kullanmaktan, hastanelerden ve yatmaktan nefret ediyorum. Hasta olduğumda benliğimi saran tüm olumsuz düşüncelerden de tabi.. Aklıma gelmeyen ne kadar kötü düşünce  varsa hastalandığımda geliyor. Kendimi zayıf ve eksik hissediyorum. Her defasında iyileştiğimde spor yapıcam, dengeli beslenicem  desemde hep unutuluyor tarafımdan.  Öksürüyorum..Hapşırıyorum..Nefes alamıyorum..Bronşit olmaktan nefret ediyorum...

Hayata reset atılabilse...
Tüm sevdiklerimiz sonsuza kadar yaşayabilse...
Eşitsizlikler ortadan kalksa ve tüm insanlar eşit olsa...
Burjuvazi yok olsa...
Çocuklar anneleriyle savaşmasa...